Portfolio

Hier vindt u een overzicht van onze huidige portefeuille en reeds gerealiseerde exits.

Kairos

Healthcare IT

Juni 2018

Kairos

KAIROS has attracted a mezzanine loan from Main Mezzanine Capital to finance its international growth strategy. KAIROS offers a unique combination of biobanking and clinical trial management software to European and North-American university hospitals and research centers.

KAIROS is headquartered in Bochum (GER) with offices in Berlin (GER) and Los Angeles (US). The company employs 37 people mostly in Germany. With KAIROS’ product CentraXX (“CXX”) hospitals and research centers are able to create a true connection between those collecting biospecimen and those searching for them. Through KAIROS’ dynamic and holistic approach, CXX users can structure biospecimen and donor data in an automated, standardized and comparable way.

www.kairos.de

BTC

ICT Services

Maart 2018

BTC

BTC is een samenwerking aangegaan met Main Mezzanine Capital voor de strategische ondersteuning en financiering van hun groeistrategie. BTC is één van de grotere Telecom/ICT resellers in de Nederlandse B2B markt.

BTC is opgericht in 2000 door Ronald Horn en Dick Houtsma. Het hoofdkantoor van BTC is gevestigd in Amstelveen en daarnaast werkt BTC met een vijfentwintigtal consultants door heel Nederland. BTC mag al ruim 2.500 MKB-ondernemingen, corporate organisaties en overheden in Nederland tot haar klanten rekenen

www.btc.nl

Spotzer

Digital Marketing

September 2017

Spotzer

Main Mezzanine Capital financiert internationale groei van Spotzer

Spotzer is een leidende speler in de markt voor full service digital marketing solutions en levert deze solutions via reselling partners aan MKB klanten over de gehele wereld. Spotzer is gevestigd in Amsterdam en heeft tevens vestigingen in Denver (USA), Sofia (BUL), Manilla en Melbourne (AUS). Bij de onderneming werken ca. 250 mensen en Spotzer beschikt daarnaast over een uitgebreide pool van freelancers. Spotzer levert Google AdWords en BING campagnes, website creatie, copywriting, e-commerce solutions, SEO solutions en support via haar meertalige content platform.

www.spotzer.com

Fairbanks

Cloud Solutions

Juli 2017

Fairbanks

Main Mezzanine Capital verstrekt mezzanine lening aan Fairbanks

De directie van Fairbanks International Group BV (“Fairbanks”), bestaande uit Ruud Harmsen en Ben van der Vegt, heeft een management buy-out gerealiseerd. Fairbanks is een specialist op het gebied van (private) cloudoplossingen met een sterke focus op het OpenStack cloudplatform.

www.fairbanks.nl

DataManagement Professionals

Data Management

Juli 217

DataManagement Professionals

Main Mezzanine Capital verstrekt mezzanine lening aan DataManagement Professionals

De directie van DataManagement Professionals BV (“DMP”) bestaande uit Henny van de Riet, Eric Evers en Maurice Pastoor heeft succesvol een management buy-out gerealiseerd. DMP faciliteert back-up, storage en hybrid cloud oplossingen.

Main heeft de deal gestructureerd en de mezzanine lening verstrekt en ING de bancaire financiering.

www.dm-p.com

Worldmeetings

Booking Technology

Maart 2017

Worldmeetings

Main Mezzanine Capital verstrekt mezzanine lening aan Worldmeetings

Het management van Worldmeetings, bestaande uit Bob Pieterson, Inge van Rooij, Hans de Lange en Jeannette Winters, heeft succesvol een management buy-out gerealiseerd. De transactie is mede gefinancierd met een mezzanine lening van Main Mezzanine Capital.

Worldmeetings exploiteert een zelf ontwikkeld online platform, waarmee eenvoudig vergaderlocaties, congreszalen, trainingsruimtes en hotelkamers kunnen worden geboekt.

www.worldmeetings.com

OnGuard

Credit Management Software

November 2016

OnGuard

Main Mezzanine Capital verstrekt mezzanine lening aan OnGuard

OnGuard, een toonaangevende leverancier van credit management software aan grote, internationale bedrijven, heeft ter financiering van de acquisitie van Credit Tools een mezzanine lening aangetrokken bij Main Mezzanine Capital.

www.onguard.com

The Valley

Marketing & Communication

Juni 2016

The Valley

Main Mezzanine Capital verstrekt mezzanine lening aan The Valley

Het management van The Valley, bestaande uit Philip Kok, Auke Meijer en Brian Oostenbrink, heeft succesvol een management buy-out (“MBO”) gerealiseerd. The Valley is een vooraanstaande technology driven marketing en communicatie onderneming en heeft een eigen ontwikkeld dataplatform Nominow ten behoeve van gepersonaliseerde marketingcampagnes.

www.thevalley.nl

SecondFloor

Compliance Software

Augustus 2014

SecondFloor

Main Mezzanine Capital verstrekt mezzanine lening aan SecondFloor

SecondFloor, een toonaangevende Nederlandse financiële services en software onderneming met een internationaal klantenbestand, heeft ter financiering van het werkkapitaal en het versterken van de financiële positie een mezzanine lening aangetrokken bij Main Mezzanine Capital. De lening heeft een risicodragend karakter en is achtergesteld bij de huisbank.

www.secondfloor.com

AllSolutions (exit)

ERP Software

December 2014

AllSolutions (exit)

Main Mezzanine Capital verstrekt mezzanine lening aan AllSolutions

AllSolutions, een toonaangevende leverancier van SaaS ERP software, heeft ter financiering van de inkoop eigen aandelen een mezzanine lening aangetrokken bij Main Mezzanine Capital. De lening heeft een risicodragend karakter en is achtergesteld bij de huisbank.

Status: afgelost november 2018

www.allsolutions.nl

Talkwalker (exit)

Social Media Analytics

December 2016

Talkwalker (exit)

Main Mezzanine Capital verstrekt mezzanine lening aan Talkwalker

Talkwalker, een grote speler in de social media analytics markt, heeft een lange termijn investering van € 5 miljoen aangetrokken bij Main Mezzanine Capital. Met deze investering is Talkwalker in staat om de verdere ontwikkeling van het technologische platform te versnellen (met name Artificial Intelligence) en daarnaast de salesteams in Europa en de US fors uit te breiden.

Status: afgelost december 2017

www.talkwalker.com

ABIT (exit)

Credit Management Software

Juli 2016

ABIT (exit)

Main Mezzanine Capital verstrekt mezzanine lening aan ABIT

ABIT een leidende IT solutions provider in Duitsland in proces georiënteerde credit- en debt collection software heeft gebruik gemaakt van een mezzanine van Main Mezzanine Capital voor de gedeeltelijke financiering van de acquistie van EuroSystems. Door de fusie van ABIT en EuroSystems ontstaat een combinatie van 2 sterke ondernemingen met leidende marktposities in de Benelux en DACH.

Status: afgelost juli 2017

www.abit.de

MUIS Software (exit)

Administrative Software

Januari 2016

MUIS Software (exit)

Management MUIS Software realiseert buy-out

MUIS Software is leverancier van administratieve software, van internetboekhouden tot ERP toepassingen. Het management onder leiding van Mattijs Wilms heeft een management buy-out van Multi User Informatie Systemen BV gerealiseerd. Deze buy-out is mede gefinancierd door Rabobank en Main Mezzanine Capital.

Status: afgelost maart 2017

www.muis.nl

Lunatech (exit)

ICT Services

December 2015

Lunatech (exit)

Management realiseert MBO van Lunatech

Lunatech is opgericht in 1993 en gevestigd in Rotterdam. Ze zijn gespecialiseerd in het koppelen en structureren van koppelingen tussen back-end en front-end applicaties. Lunatech biedt ondersteuning bij complexe IT systeemintegratie- en migratieprojecten en ondersteunt organisaties op het gebied van ICT. De onderneming biedt kwalitatief hoogwaardige oplossingen waaronder consultancy en het leveren van projectteams van Scala professionals. Lunatech levert haar diensten aan aansprekende klanten in Nederland en Frankrijk.

Status: afgelost november 2016

www.lunatech.com

OnGuard (exit)

Credit Management Software

December 2014

OnGuard (exit)

Main Mezzanine Capital verstrekt mezzanine lening aan OnGuard

OnGuard, een toonaangevende leverancier van credit management software aan grote, internationale bedrijven, heeft ter financiering van een management buy-out een mezzanine lening aangetrokken bij Main Mezzanine Capital.

Status: afgelost november 2016

www.onguard.nl

The Valley (exit)

Marketing & Communication

Mei 2015

The Valley (exit)

Main Mezzanine Capital verstrekt mezzanine lening aan The Valley

The Valley, een vooraanstaande technology driven marketing en communicatie onderneming, heeft ter financiering van haar groeiambities en de verdere uitrol van haar eigen dataplatform Nominow een mezzanine lening aangetrokken bij Main Mezzanine Capital.

Status: afgelost juni 2016

www.thevalley.nl

OnGuard (exit)

Credit Management Software

April 2014

OnGuard (exit)

Main Mezzanine Capital verstrekt mezzanine lening aan OnGuard

OnGuard, een toonaangevende leverancier van credit management software aan grote, internationale bedrijven, heeft ter financiering van haar internationale expansie een mezzanine lening aangetrokken bij Main Mezzanine Capital. De lening heeft een risicodragend karakter en is achtergesteld bij de huisbank.

Status: afgelost december 2014

www.onguard.nl

Bel me terug